Ελλάδα

Στον «Ευαγγελισμό» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με κορωνοϊό

19.11.2020 | 08:28

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» - Ζήτησε από όλους πιστή τήρηση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών.

Λόγω του κρούσματος στον ιεράρχη ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έτσι ο αρχιεπίσκοπος όπως και η Ιερά Σύνοδος τέθηκαν σε καραντίνα.

«Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων»

Ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 19/11/2020

Ελλάδα