Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Μαρκόπουλος και Φάμελλος στο MEGA

19.11.2020 | 10:28 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το Πολυτεχνείο και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την Αριστερά ότι «τρώγεται με τα ρούχα της» καθώς ο πρωθυπουργός ήταν από την αρχή «συναινετικός και μετριοπαθής» σε ό,τι αφορά τον τρόπο της τίμησης της επετείου.

Εκτίμησε δε πως η 17η Νοέμβρη ήταν ένα μεγάλο γκάλοπ για την Αριστερά, γκάλοπ που έδειξε ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς έμειναν τραγικά μόνες τους  αφού ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τους πολίτες δεν πρέπει να ισχύουν για τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Φάμελλος  από την πλευρά του δήλωσε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε, όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός,να λάβει μέτρα για την Θεσσαλονίκη, γεγονός για το οποίο φέρει σοβαρές ευθύνες.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για το Πολυτεχνείο, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει την τεράστια αδυναμία που έχει στα θέματα υγείας με αυταρχισμό και περιορισμό δικαιωμάτων στα όρια της συνταγματικότητας και έκανε λόγο για «ίσως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως μπορεί να τιμηθεί η μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου τηρώντας απολύτως τα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας 5.000- 6.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια «υγειονομική βόμβα».

Έκανε δε λόγο για προβοκατόρικη και γελοία λογική του κ. Χρυσοχοϊδη που νόμιζε ότι «με τη λογική των ΜΑΤ θα αντικαταστήσει τις ΜΕΘ που λείπουν».

Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία, η εγχώρια κεντροδεξιά-δεξιά, φάνηκε πολύ πιο θαρραλέα από την εγχώρια Αριστερά, σημειώνοντας ότι «στα δικά μας status symbols» – Εκκλησία, Πάσχα-, αλλά και στην 28η Οκωβρίου ή την 25η Μαρτίου, λήφθηκαν θαρραλέες αποφάσεις απέναντι στο πολιτικό ακροατήριο, ενώ η Αριστερά δεν φάνηκε το ίδιο γενναία.

Σχετικά με το πάγωμα των πλειστηριασμών λόγω κορωνοϊού και τις καταγγελίες πολλών δανειοληπτών για  έλλειψη συνεργασίας από πλευράς των τραπεζών, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως πρόκειται για κυβερνητική δέσμευση που θα ισχύσει και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Στην εκπομπή σχολίασαν ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Γιώργος Παπαχρήστος και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός.

Και οι τέσσερις ευχήθηκαν περαστικά και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντά του για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/11/2020