Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια

19.11.2020 | 06:30

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα περιοριστούν οι περισσότερες και εντονότερες βροχοπτώσεις σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κατά διαστήματα μέσα στη μέρα στις περιοχές αυτές, με σταδιακή βελτίωση το απόγευμα.

Στο Αιγαίο, ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά και όσο προχωράμε νοτιότερα θα αυξάνεται η ένταση των φαινομένων. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.

Προσοχή στην Κρήτη, διότι τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια και κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά κυρίως ορεινα τμήματα , ενδεικτικά από τα 1.400-1.500 μ. υψόμετρο και πάνω.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει τους 10-14 στα βόρεια, 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 18 στη δυτική Ελλάδα οι μέγιστες. Στο Αιγαίο όμως, θα δούμε τις μέγιστες να πέφτουν στους 12-16 βαθμούς και 18-20 στα νότια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. 4-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα και βορειοανατολικοί στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου σε θυελλώδεις εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές από το πρωί και στα ανατολικά του νομού θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι. Τα όποια φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από 9-14, με αρκετό αέρα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές το πρωί στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 8-14, βορειοανατολικοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα, με βελτίωση το απόγευμα.

Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα. Αισθητό κρύο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, 13-15 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά και 16-18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 19/11/2020

Καιρός