Υγεία

Πρωτοβουλία γιατρών: Δωρεάν χειρουργείο σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού που έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία τους

16.11.2020 | 08:44

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, γυναικολόγος - χειρουργός μαστού, και επίκουρη καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, αναφορικά με την πρωτοβουλία της να χειρουργήσει δωρεάν γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία τους.

«Άκουσα για την αναβολή των τακτικών χειρουργείων στα κρατικά νοσοκομεία, συζητήσαμε με τους συνεργάτες μου για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Σκέφτηκα μήπως χειρουργήσουμε κάποιες γυναίκες δωρεάν. Ανταποκρίθηκε συνάδελφός μου και θα χειρουργήσουμε 10 γυναίκες δωρεάν. Δωρεάν εστία από εμάς, δωρεάν θα πρέπει να είναι και από τις κλινικές, όπου θα τις χειρουργήσουμε», είπε η κ. Ιωαννίδου.

«Ήδη έχουμε θετική απάντηση από ιδιωτική κλινική, και περιμένουμε και άλλες απαντήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ζητηθεί από τις κυρίες που θα χειρουργηθούν και βεβαίωση ότι έχει αναβληθεί το χειρουργείο τους. Μπορούν οι κυρίες να μας βρουν στο 210-7771246. Υπάρχει μαία που απαντάει στο τηλέφωνο», συνέχισε η ίδια.

«Υπάρχουν κυρίες που έχουν πάει πίσω τα χειρουργεία τους. Και πήρα και μηνύματα για γυναίκες που έχουν κάνει ανάπλαση του μαστού, έχουν το προσωρινό ένθεμα, και δεν μπορούν να το βγάλουν και να βάλουν το κανονικό. Και αυτό δημιουργεί άλλα προβλήματα. Ο καρκίνος δεν μπορεί να περιμένει, για αυτό και είπαμε σε ανακοίνωσή μας να μην αμελούν οι γυναίκες τους μαστούς τους λόγω κορωνοϊού. Έχω ήδη τρεις γνωστούς μου που έφυγαν από καρδιά, γιατί φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο μην κολλήσουν κορωνοϊό», τόνισε η ίδια.

Στο ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που οι γυναίκες που έχουν ανάγκη χειρουργείου είναι παραπάνω από 10, η κ. Ιωαννίδου Μουζάκα απάντησε ότι «Ήδη εχτές το βράδυ με πήρε άλλη μία συνάδελφος και είπε ότι και εκείνη είναι διατεθειμένη να χειρουργήσουμε άλλα 10 περιστατικά».

 

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/11/2020

Υγεία