Ελλάδα

Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Ηγετική φυσιογνωμία, τεράστια απώλεια» λέει ο δήμαρχος της περιοχής

16.11.2020 | 06:30

Εκοιμήθη χθες σε ηλικία 62 ετών ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, περιέγραψε τον δεσπότη και το έργο του στην περιοχή.

«Ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία και στο χώρο της εκκλησίας και γενικότερα. Ήταν από τους ιεράρχες που σε κάθε ευκαιρία συμβούλευε το ποίμνιό του να τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού» σημείωσε.

«Η απώλεια είναι τεράστια για την περιοχή. Ήταν υπεραξία της περιοχής. Και έκανε τεράστιο έργο. Είχε σύγχρονο και ρεαλιστικό λόγο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, κατέληξε από τον κορωνοϊό μέσα σε τρεις μέρες.

«Πριν τρεις μέρες ξαφνικά ασθένησε. Είχε μικρά συμπτώματα προηγουμένως. Την Παρασκευή το πρωί εισήχθη στο νοσοκομείο. Μιλούσα συνεχώς μαζί του. Το Σάββατο τα είπαμε 2-3 φορές. Είδα ότι ήταν καλύτερη η κατάστασή του. Και την Κυριακή πληροφορήθηκα ότι ο δεσπότης κατέληξε» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο Ιωάννης δεν κόλλησε κορωνοϊό στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου, όπου υπήρξε συνωστισμός μεταξύ πιστών και ιεραρχών.

«Δεν κόλλησε στη λιτανεία του Αγίου Δημήτριου. Έβλεπε συνεχώς ανθρώπους, είχε κοινωνικές επαφές. Ήταν δραστήριος άνθρωπος» υπογράμμισε.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/11/2020

Ελλάδα