Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Τετραήμερη απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων

15.11.2020 | 08:59

Ελάχιστη είναι η κίνηση μπροστά από το Πολυτεχνείο ενώ η εικόνα δε θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Λόγω της πανδημίας έχουν απαγορευτεί όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις, ενώ σε μια πρωτοφανή απόφαση, εν μέσω σκληρής πολιτικής κόντρας, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα από τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 15ης Νοεμβρίου έως και τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Στο «στρατηγείο» της ΕΛ.ΑΣ λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα για την ημέρα του Πολυτεχνείου. Το αρχικό «κρας τεστ» έγινε στο ΕΜΠ και στου Ζωγράφου, όπου η αστυνομία προέβη σε εφόδους και συλλήψεις.

Σε ό,τι αφορά την προσεχή Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σε σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 15/11/2020

Ελλάδα