Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία από την πανδημία

15.11.2020 | 13:12

Μειωμένος, αλλά κοντά στις 3.000 ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες Σάββατο. Ο αριθμός ωστόσο των διασωληνωμένων έφτασε τους 366, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Με ρυθμούς που σοκάρουν γίνονται διασωληνώσεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Χθες, οι ασθενείς υπό μηχανική υποστήριξης έφτασαν τους 366, ενώ 38 κατέληξαν. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων άγγιξε τα 2.835.

766 μολύνσεις σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική. Πολύ υψηλό το ιικό φορτίο σε Πέλλα και Λάρισα, με 159 και 143 κρούσματα αντίστοιχα. Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Μαγνησία βράζουν, καθώς καθημερινά εντοπίζονται δεκάδες πολίτες θετικοί.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι άνευ προηγούμενου με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας να λυγίζουν.

Οι επιστήμονες μελετούν μέρα με την ημέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα περιμένοντας να δουν σταθεροποίηση της καμπύλης, κάτι που θα οδηγήσει και σε αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/11/2020

Ελλάδα