Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Σε 68 προσαγωγές προέβη η ΕΛ.ΑΣ. – Επικοινωνία Χρυσοχοΐδη με πολιτικούς αρχηγούς

14.11.2020 | 06:09

Στο χώρο του Πολυτεχνείου εισήλθαν χθες η Αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ, προχωρόντας σε προσαγωγές ατόμων στο προαύλιο χώρο του ΕΜΠ από το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας.

Στο χώρο του ιδρύματος είχαν συγκεντρωθεί από την Πέμπτη, δεκάδες άτομα με στόχο, όπως ισχυρίστηκαν, να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Η Αστυνομία προέβη σε 68 προσαγωγές στο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ και της ΕΚΑΜ μπήκαν και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου και προχώρησαν σε 24 προσαγωγές.

Συνολικά, δηλαδή, προσήχθησαν 99 άτομα.

Επικοινωνία Χρυσοχοΐδη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων επικοινώνησε -κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

O κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους αρχηγούς ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, αλλά θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 14/11/2020

Ελλάδα