Υγεία

Μεταξύ ζωής και θανάτου: Το MEGA σε ΜΕΘ για κορωνοϊό

14.11.2020 | 06:33

Η κάμερα του MEGA μπήκε μέσα σε εντατική και κατέγραψε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και τον αγώνα που δίνεται 24 ώρες το 24ωρο μέσα στις ΜΕΘ.

Γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί, ενώ η κάμερα κατέγραψε την συγκλονιστική στιγμή που γιατροί ξυπνούν από τη διασωλήνωση ασθενή.

Ειδικότερα, μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, ο θάνατος με τη ζωή ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σκοινί. Νέοι άνθρωποι διασωληνωμένοι. Παλεύουν για να βγουν νικητές.

«Ήσουν στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, είχες ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό σου. Δεν μπορείς να μου μιλήσεις αυτή τη στιγμή, γιατί έχεις ένα σωλήνα στο στόμα» λέει η νοσηλεύτρια σε διασωληνωμένο ασθενή.

Στέκονται δίπλα τους 24 ώρες το 24ωρο. Γιατροί και νοσηλευτές γίνονται ένα με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι οι δικοί τους άνθρωποι. Τα λόγια τους συγκλονίζουν.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται άνθρωποι ηλικίας  από 35 έως 60 ετών.

Γιατροί και νοσηλευτές, δεν ξέρουν τι θα πει ξεκούραση. Κλεισμένοι σε αυτό το δωμάτιο, ακούν μόνο τον ήχο τον μηχανημάτων και παλεύουν για να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο. Οι κλίνες πλέον για τους διασωληνομένους είναι ελάχιστες. Το υπαλληλικό προσωπικό έχει φτάσει στα όρια του και όπως λένε, είμαστε ακόμα στην αρχή.

Πίσω από τους αριθμούς των διασωληνομένων που ανακοινώνονται καθημερινά, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται και σώζουν ζωές. Οι ήρωες με τις άσπρες στολές

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 14/11/2020

Υγεία