Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα

14.11.2020 | 13:20 Eνσωμάτωση

Ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος, οι πρώτες αχτίδες φωτός για την αντιμετώπιση του ιού ήρθαν με τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Pfizer και σκορπούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους επιστήμονες.

Πως και πότε θα έρθει στην Ελλάδα;… αλλά και ποιο το σχέδιο εμβολιασμού της κοινότητας;

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια εμβόλια, θα διατεθεί δωρεάν και οι πρώτες δόσεις αναμένεται να έρθουν αρχές του 2021. Θα περάσουμε να δούμε ποιο είναι το σχέδιο για το πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί και με ποια σειρά θα εμβολιαστούν κατηγορίες πολιτών.

Το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναμένεται σε λίγους μήνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά σε τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου τη στρατηγική εμβολιασμού που θα ακολουθήσουμε.

Στην Ελλάδα αναλογούν πάνω 25 εκ εμβόλια κάποια σε διπλές δόσεις, τα οποία αναμένονται αρχές του 2021, θα διατεθούν δωρεάν σε όλους, ο εμβολιασμός δεν θα γίνει στα από ιδιώτες γιατρούς ή φαρμακοποιούς αλλά σε Ειδικές Δομές και Κινητά Συνεργεία, και μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, κάτι που όμως δεν επιτρέπει σήμερα να εφησυχάσουμε.

Η Ελλάδα μετέχει και στις 4 προσυμφωνίες που έχει υπογράψει η ΕΕ με τελευταία αυτή με την Pfizer, με τον Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο της οποίας Άλμπερτ Μπούρλα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο αλλά και πέρσι το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τα κόμματα να μετέχουν με εκπρόσωπό τους στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην υλοποίηση του σχεδίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2020