Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αθήνα μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Γέμισαν τα νοσοκομεία στη Λάρισα – Τρίτη σε κρούσματα η Πέλλα

13.11.2020 | 16:41

Τρομάζουν οι αριθμοί και στην Αθήνα, με τα 756 κρούσματα που είχε η πρωτεύουσα να βάζουν σε συναγερμό πολίτες και γιατρούς. Στο νοσοκομεία πολίτες συρρέουν για νοσηλεία ή για τεστ.

Ίδια και χειρότερη η εικόνα και στον Ευαγγελισμό με το νοσοκομείο να είναι στα όριά του και το προσωπικό να δίνει μόνο του την μάχη.

Οι πολίτες σημειώνουν πως στα εξωτερικά ιατρεία ο κόσμος πλέον είναι λιγοστός, επιβεβαιώνοντας πως ο φόβος του κορωνοϊού κάνει πολλούς ασθενείς να παραμελούν την υγεία τους.

Ξέμεινε από κρεβάτια η Λάρισα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Λάρισα με 160 κρούσματα.

Τα νοσοκομεία γέμισαν και το πρωί στην πόλη υπήρχε μόλις ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας δεν υπήρχε κανένα κρεβάτι διαθέσιμο και στο Πανεπιστημιακό μόλις ένα.

Οι Λαρισαίοι έσπευσαν σήμερα στη σκεπαστή αγορά όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν rapid test μέσα στα αυτοκίνητα τους θυμίζοντας εικόνες από το εξωτερικό με τις ουρές που σχηματίστηκαν. Θετικοί βρέθηκαν το 10%.

Τρίτη σε κρούσματα η Πέλλα

Η Πέλλα με 194 κρούσματα, η Πιερία με 105 και η Ημαθία με 101 είναι οι περιοχές που φλέγονται. Στην Πέλλα ο Δήμαρχος εμφανίζεται αισιόδοξος πως η πόλη θα τα καταφέρει.

O Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη σημείωσε πως το εμβόλιο που αναμένεται θα είναι δωρεάν για όλους.

Φόβος για lockdown διαρκείας

Ήδη επιπλέον μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι και κάποια από αυτά ίσως και να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα. Αναμένεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας να γίνει πιο αυστηρή και να μπει όριο στα μηνύματα στο 13033.

Ήδη από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και την εξυπηρέτηση κατοικίδιου ζώου. Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 8:30, αλλά μπορούν να κάνουν delivery μέχρι την 1 μετά τα μεσάνυχτα. Τα περίπτερα μπορούν να είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο.

Καθώς η πανδημία δεν υποχωρεί ο φόβος όλων είναι πως το lockdown θα κρατήσει για πολλές βδομάδες ίσως και μήνες. Πολλοί προεξοφλούν πως τα μέτρα θα σκληρύνουν γιατί το lockdown άργησε και η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Προς κλείσιμο τα δημοτικά σχολεία

Προ των πυλών είναι το κλείσιμο και στα Δημοτικά σχολεία κυρίως λόγω του συγχρωτισμού στους γονείς που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους με τον υπουργό Υγείας να αφήνει να φανεί πως τα πρώτα λουκέτα θα μπουν στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα υπάρχει η σκέψη για rapid test σε μαθητές γυμνασίου Λυκείου για να φανεί αν είναι ασφαλές να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια.

Ουρά αυτοκινήτων για rapid tests στη Λάρισα

Στη Λάρισα μεγάλες είναι οι ουρές των αυτοκινήτων των πολιτών που έχουν σπεύσει για να κάνουν κάποιο rapid test. Η διαδικασία που ξεκίνησε από τις 10 το πρωί γίνεται εντός του αυτοκινήτου, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός. 596 αυτοκίνητα έχουν ελεγχθεί από το πρωί, και έχουν εντοπιστεί 34 θετικά κρούσματα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 13/11/2020

Ελλάδα