Κόσμος

Ιταλία: Καθημερνή μάχη για να βρεθούν κενά κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19

13.11.2020 | 09:03 Eνσωμάτωση

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Ιταλία, όπου η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ξανά σε έξαρση.

Οι εικόνες που έρχονται από τα νοσοκομεία θυμίζουν αυτές της άνοιξης, με δεκάδες ασθενείς να μην μπορούν να νοσηλευτούν εντός των νοσοκομείων, που είναι πλήρη, και το υγειονομικό προσωπικό να δίνει μια άνιση μάχη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Γκούμας, γιατρός του νοσοκομείου Βιτζέβανο στο Μιλάνο, σημείωσε ότι η Ιταλία περνάει τη δεύτερη φάση της πανδημίας.

«Μετά από το πρώτο κύμα, το καλοκαίρι είχαν ηρεμήσει τα πράγματα και από τον Σεπτέμβριο υπήρχε μια συζήτηση για τον θα πρέπει να προσέχουμε και να ανοίξουν τα πάντα».

Ο κ. Γκούμας, αναφερόμενος στην πληρότητα των νοσοκομείων, επισήμανε ότι γνώρισμα του ιού «δεν είναι ότι έχει τεράστια θνησιμότητα, αλλά το μεγάλο το πρόβλημα είναι ότι μέρος των αρρώστων χρειάζονται ιατρική περίθαλψη».

Ο γιατρός σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι ασθενείς με Covid-19 γεμίζουν τα νοσοκομεία και μένουν πίσω άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και αναστέλλονται χειρουργεία.

«Τα νοσοκομεία δεν μπορούν μόνα τους να απορροφήσουν όλον αυτόν τον κόσμο».

Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η περίθαλψη πριν φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αποφευχθούν εισαγωγές ανθρώπων που δεν χρήζουν νοσηλείας και να καταφέρει το σύστημα υγείας να «αναπνεύσει», ενώ αναφέρθηκε και στην ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνει ο καθένας.

«Τα νοσοκομεία έχουν μια συγκεκριμένη χωρητικότητα».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/11/2020