Υγεία

Αυστηρότερα μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί – Α. Εξαδάκτυλος στο MEGA

13.11.2020 | 16:53

Στα όριά του παραμένει το Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται βαρύτατα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να ζητά μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μέτρα στο επίπεδο του Μαρτίου για την συμπρωτεύουσα.

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα είπε στο LIVE NEWS, οι εφεδρίες εξαντλούνται καθημερινά.

«Καθημερινά προστίθενται νέες κλίνες για να υποδεχθούν ασθενείς και πληρούνται γρήγορα εντός της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και για τις εντατικές κλίνες. Τα εξιτήρια είναι πάντοτε λιγότερα από τα εισιτήρια κι αυτό απαιτεί τη λήψη μέτρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επιβαρυμένες περιοχές πρέπει να πάμε στα επίπεδα του Μαρτίου», ανέφερε φέρνοντας το παράδειγμα των χειρούργων που καλούνται κάποια στιγμή να προχωρήσουν σε έναν ακρωτηριασμό.

Στην περίπτωση που διστάσουν να κάνουν έναν υψηλότερο ακρωτηριασμό και πάνε σε άλλους μικρότερους το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία του ασθενούς.

«Πόνος, χρόνος, χρήμα και χειρότερο αποτέλεσμα», ανέφερε συγκεκριμένα κάνοντας αυτόν τον παραλληλισμό και επανέλαβε ότι «στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε επίπεδα Μαρτίου».

«Τα μέτρα λαμβάνονται τώρα για να μην επεκταθεί το πρόβλημα. Αν οι εφεδρίες στα νοσοκομεία μιας πόλης τελειώσουν επηρεάζονται και οι γύρω περιοχές. Αν τυχόν δούμε μια απότομη αύξηση σε περιοχές που βρίσκονται καλύτερα στον χάρτη τώρα, τότε τα πράγματα θα ναι πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 13/11/2020

Υγεία