Ελλάδα

Νέο σπίτι για την 90χρονη και τον εγγονό της που βρέθηκαν στον δρόμο

12.11.2020 | 08:46 Eνσωμάτωση

Νέα σελίδα στη ζωή τους γύρισαν η 90χρονη και ο εγγονός της που τον περασμένο μήνα βρέθηκαν στον δρόμο, όταν ο νεαρός έχασε τη δουλειά του και δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τις ανάγκες της στέγασης.

Με παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου, βρέθηκε προσωρινή στέγη, ωστόσο πλέον έχει βρεθεί μόνιμη κατοικία και τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στο πρόσωπο και των δύο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κωνσταντίνος δήλωσε ότι τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλύτερα και για αυτόν αλλά και για τη γιαγιά του, αφού εκτός από το καινούργιο τους σπίτι, βρήκε και δουλειά.

Ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, αναφερόμενος στην περιπέτεια των δύο ανθρώπων, σημείωσε ότι ήταν πολύ σημαντική η προσφορά των Γιατρών του Κόσμου αλλά και ιδιωτών, όπως αυτός που παραχώρησε το σπίτι στην οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ένα γενικότερο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης. Από την πλευρά μας ως πολιτεία, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Σχετικά με τον κορωνοϊό, ο κ. Σταμάτης επισήμανε ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα ωστόσο τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι τέτοια ώστε να υπάρχει ανάσχεση».

«Η αλληλεγγύη ως μορφή έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών είναι πολύ σημαντική, αλλά ειδικά τώρα χρειάζεται η κρατική αρωγή».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/11/2020