Οικονομία

Προσπάθεια να καταβληθεί σε όλους ως δώρο Χριστουγέννων ο ονομαστικός μισθός – Η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας στο MEGA

11.11.2020 | 07:56

Πότε και πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή.

Αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά 266 ευρώ ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς από 534 ευρώ η ειδική αποζημίωση θα ανέλθει τον Νοέμβριο στα 800 ευρώ και θα αντιστοιχεί, προφανώς, σε διάστημα 30 ημέρων για τον μήνα Νοέμβριο.

Πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών έχουν οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Όσοι τεθούν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, μίλησε για τα παραπάνω ζητήματα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Σύμφωνα με την κ. Στρατινάκη,  καταβάλλεται προσπάθεια για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή να λάβουν ως Δώρο Χριστουγέννων τον ονομαστικό τους μισθό και να μην υπολογιστεί με βάση τα 534€ για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, όπως συνέβη με το Δώρο του Πάσχα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι από τις 15 Νοεμβρίου, οι εργοδότες μπορούν να κάνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην Εργάνη, για το ποιους εργαζόμενους θέτουν σε αναστολή.

Ακόμα, πρόσθεσε, πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Οκτωβρίου θα αρχίσει να πληρώνεται στα τέλη του Νοεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/11/2020

Οικονομία