Ελλάδα

Κορωνοϊος: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη, ενισχύεται με νέες ΜΕΘ

11.11.2020 | 13:11 Eνσωμάτωση

Στο επίκεντρο του κορωνοϊού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Νέα μέτρα φαίνεται πως κλειδώνουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχουν στέψει όλη τους την προσοχή στην συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων αποφάσισε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης  τους τη λήψη νέων μέτρων, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ κρίσιμη.

Οι ειδικοί δίνουν το πράσινο φως για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Η επιτροπή θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το νέο αυστηρότερο πλαίσιο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα ο δείκτης θετικότητας στη Θεσσαλονίκη είναι στο 32%, ενώ χτες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στη ημερήσια έκθεσή του την Τρίτη, επιβεβαίωσε 2.384 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, με τα περισσότερα από τα μισά να εντοπίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η διασπορά στην περιοχή είναι τεράστια καθώς πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι περίθαλψης.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστιο.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 311 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που έγιναν χθες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 120 έγιναν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δηλαδή το 38% των χθεσινών εισαγωγών λόγω κορων0ϊού έγιναν στα τρία νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Εξαιτίας και των πολλών κρουσμάτων, αλλά και των αυξημένων νοσηλειών αναπτύχθηκαν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ σε κλινικές των νοσοκομείων της πόλης επιστρατεύοντας τον φορητό εξοπλισμό του υπουργείου, δηλαδή τους αναπνευστήρες

Αυτές οι 50 κλίνες θα προστεθούν στις 118 κλίνες ΜΕΘ που έχουν ήδη διατεθεί για την επιδημία.

Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλιας, ήταν έκτακτη, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα στην συμπρωτεύουσα.

Έλεγχοι, μπλόκα και πρόστιμα

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών σήμερα, την τρίτη εργάσιμη μέρα του lockdown. Και σήμερα στην  Αθήνα η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πολιτών ήταν αισθητή.

Στόχος της Αστυνομίας δεν είναι επιβάλει πρόστιμα αλλά να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Από το πρωί, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2020