Ελλάδα

Κορωνοϊός: 50χρονος βγήκε νικητής από τη μάχη με τον κορωνοϊό

11.11.2020 | 13:21 Eνσωμάτωση

Δύναμη στους γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της πανδημίας δίνουν τα περιστατικά των ασθενών που νικούν τον κορωνοϊό.

Είναι η πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Χαμόγελα νίκης κάτω από τις μάσκες και τις ειδικές στολές μέσα στη ΜΕΘ Covid-19 από γιατρούς και νοσηλευτές, δίπλα στον 50χρονο που βγήκε νικητής μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

«Θα χάσουμε ασθενείς, αλλά και μια ζωή που θα κερδίσουμε έχει σημασία για εμάς».

Ο 50χρονος διασωληνώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού στο Γεννηματάς. Μέσα σε μια εβδομάδα ο ασθενής γύρισε πίσω στο σπίτι του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η διευθύντρια της κλινικής, Ελένη Αντωνιάδου, μιλώντας στο MEGA περιγράφει την καθημερινή μάχη που δίνουν ιατροί και νοσηλευτές.
«Τα συναισθήματα χαράς για τη νίκη είναι απερίγραπτα. Είναι μια νίκη για όλους μας».

«Δεν είμαστε ήρωες»

Τέσσερις ώρες την ημέρα ο κάθε νοσηλευτής κάθεται στο προσκεφάλι του ασθενή μέχρι να αποσωληνωθεί. Κάποιοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους και μένουν ακόμα και 18 ώρες το 24ωρο στη ΜΕΘ.

Υπομονή και προσοχή συστήνει η κ. Αντωνιάδου για τις επόμενες δυο εβδομάδες στο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στους πολίτες, καθώς δεν κρύβει τους φόβους της ότι μπορεί να έρθει η στιγμή να διαλέγουν ασθενείς που θα νοσηλευτούν.

«Το σύστημα πιέζεται, δεν είναι αστείρευτες οι ΜΕΘ. Θα βρεθούμε να μην μπορούμε να νοσηλεύουμε ασθενείς».

Η κ. Αντωνιάδου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν.

«Δε θέλω να πω για ήρωες. Κάθε συνάνθρωπος που μπαίνει στη ΜΕΘ και αυτός είναι ήρωας της οικογένειάς του».

Στο Γεννηματάς οι κλίνες στη ΜΕΘ είναι πλήρεις με ασθενείς από 43 ως 76 ετών. Στο επόμενο χρονικό διάστημα οι κλίνες για COVID-19 αναμένεται να αυξηθούν σε 79 και σε 14 οι ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2020