Υγεία

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Χιλιάδες ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι λόγω γραφειοκρατίας

11.11.2020 | 09:31 Eνσωμάτωση

Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης χιλιάδων ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως σημείωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, οι άνθρωπο αυτοί, που διαμένουν κυρίως σε κλειστές δομές φιλοξενίας, δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιτίας γραφειοκρατικού κολλήματος.
«Είναι καθαρά γραφειοκρατικό το θέμα».

Ο κ. Λεοντόπουλος σημείωσε ότι έχει κλείσει το ΑΜΚΑ των ανθρώπων αυτών και δεν μπορεί να γίνει συνταγογράφηση του εμβολίου, ωστόσο ούτε οι ίδιοι οι ασθενείς δεν μπορούν να το αγοράσουν προσωπικά καθώς πλέον τα εμβόλια αυτά πρέπει να συνταγογραφηθούν.

Πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως υπερήλικες, οι οποίοι λόγω της γραφειοκρατίας έχουν μείνει χωρίς το αντιγριπικό εμβόλιο.

«Μια υπουργική απόφαση είναι» τόνισε ο κ. Λεοντόπουλος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα υπήρχε και πέρσι ωστόσο δεν υπήρχε ο περιορισμός της συνταγογράφησης με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αγοράζουν μόνοι τους τα εμβόλια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 11/11/2020