Καιρός

Καιρός: Tοπικές βροχές και νεφώσεις σήμερα

10.11.2020 | 06:18 Eνσωμάτωση

Τοπικές βροχές γενικά μικρής διάρκειας στην ανατολική Θεσσαλία, και Στερεά, στις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται σήμερα.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες , με τα φαινόμενα να είναι περισσότερο έντονα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης οι βροχές και τοπικές. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα,
ενώ κατά περιόδους θα αναπτυχθούν και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή πτώση στα βόρεια, με 18 βαθμούς Κελσίου, 17-19 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 23 στη δυτική Ελλάδα και 21-24 οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο , ενισχύονται και πάλι σε πολύ ισχυρές εντάσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι ίσως ψιχαλίσει για λίγο στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 13-20, με τις μέγιστες στα δυτικά του νομού και βοριάδες 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, ωστόσο κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 8-18 βαθμούς, με βοριάδες 3-4 και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 5 μποφόρ.

Αύριο, Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο νότιο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, 16-18 στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί ισχυρό, μέχρι 7-8 μποφόρ, φαίνεται όμως μια τάση εξασθένησης τη
νύχτα της Τετάρτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/11/2020