Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα : Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 16χρονο – Τι λέει ο δικηγόρος του στο MEGA

10.11.2020 | 18:53 Eνσωμάτωση

Ο δικηγόρος του 16χρονου που φέρεται να συμμετείχει στην στυγερή δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, κ. Αθανάσιος Ράπτης, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την συμμετοχή του εντολέα του στο φονικό που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκε ο 16χρονος με καταγωγή από το Λουτράκι ο οποίος παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Αστυνομικές Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα μία 50χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι στην Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενη η 15χρονη κόρη του θύματος με τον 17χρονο φίλο της από τη Ρουμανία.

Ο κ. Ράπτης αρχικά εξέφρασε τον προσωπικό του αποτροπιασμό για το εν λόγω έγκλημα καθώς και τα συλληπητήρια της οικογένειας του 16χρονου προς τους οικείους της 50χρονης γυναίκας.

Ο δικηγόρος του ανήλικου όπως ανέφερε, δέχθηκε χθες το βράδυ επίσκεψη στο γραφείο του από δύο συντετριμμένους γονείς.

«Με παρακάλεσα να αναλάβω αυτή την υπόθεση γιατί όπως τους είπε το παιδί τους βρέθηκε στον λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή», σημείωσε.

«Το παιδί αυτό δεν είχε κανένα κίνητρο και κανένα λόγο να κάνει αυτό το τόσο μεγάλο κακό σε αυτή τη γυναίκα», ανέφερε ο κ. Ράπτης.

Το θύμα, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρει 70 μαχαιριές και όπως δήλωσε ο κ. Ράπτης η κόρη της 50χρονης και ο 17χρονος φίλους της, περιφέρονται παντού και μιλούν για το πόσο τη μισούσαν.

«Ο 16χρονος δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για τίποτα και δεν τη γνώριζε», σημείωσε ο δικηγόρος ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ντροπαλό παιδάκι που βρίσκεται στο μέσον μιας καταιγίδας».

«Δεν τη μαχαίρωσα εγώ τη γυναίκα, δεν είχα λόγο να τη μαχαιρώσω», δήλωσε ο ανήλικος.

«Αυτό που ισχυρίζονται τα δύο παιδιά στην δικογραφία είναι “τάξαμε σε έναν άγνωστο ένα χαρτζιλίκι για να σφάξει μια γυναίκα που μισούσαμε”. Αυτό το πράγμα αν δεν μπορέσει να στοιχειοθετηθεί…

Όταν έγινε το φονικό ήταν μέσα στο σπίτι ο εντολέας μου. Έχουμε δύο ανθρώπους ερωτευμέους οι οποίοι βρίζουν την θανούσα και στις τελευταίες 5 σειρές έρχονται και λένε ότι τάξανε χρήματα σε έναν γνωστό μας για να σφάξει μια γυναίκα».

«Τον πήρανε μαζί τους, ή στηρίζεις ή μένεις εκτός. Τα δύο παιδιά ήθελαν να φύγουν για Ρουμανία και ο νεαρός πήρε τη μαμά του τηλέφωνο και της είπε κατ’ ουσίαν ότι έχει μπλέξει άσχημα. Εκείνος παραδόθηκε μόνος του.  Οι άλλοι δύο συννελήφθησαν πριν φύγουν για Ρουμανία και ουσιαστικά την απειλή τους την έκαναν πράξη “αν μας αφήσεις, θα τα πληρώσεις όλα εσύ”», είπε κλείνοντας ο συνήγορος του 16χρονου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2020