Κόσμος

«Σαρώνει» την Ευρώπη ο κορωνοϊός: Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

08.11.2020 | 13:29

Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 24ωρου οι ευρωπαϊκές χώρες που φαίνεται να χάνουν τη μάχη για τη συγκράτηση του δεύτερου κύματος.

Σπάνε κάθε ρεκόρ τα κρούσματα στη Γαλλία παρά το lockdown

Κάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Γαλλία παρά το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες.

Τα νέα στοιχεία του υπουργείου Υγείας πληροφορούν για 87.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο με τους θανάτους να ανέρχονται σε 306 ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας σε 40.169 νεκρούς.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε και η Ιταλία καθώς εντοπίστηκαν 39811 μολύνσεις ενώ οι νεκροί του τελευταίου 24ώρου έφτασαν τους 425.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα La Stampa αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Κρεβάτια ασθενών στους διαδρόμους αλλά και στο πάτωμα.

Εντάσεις για τα μέτρα στη Βρετανία

Ένταση προκλήθηκε στο Λίβερπουλ σε διαμαρτυρία κατά των νέων περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία. Οι αρχές έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Η Βρετανία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 24.975 νέα κρούσματα ενώ οι θάνατοι έφτασαν του 413 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 48.888 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας.

Μαζικές διαμαρτυρίες για τα μέτρα στη Γερμανία

Μαζικές είναι οι συγκεντρώσεις όσων διαφωνούν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στη Γερμανία. Χιλιάδες κόσμου κατέλαβαν τους δρόμους της Λιέγης χωρίς να λείψουν και τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αρχών.

Η Γερμανία κατέγραψε 23.399 κρούσματα και 130 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/11/2020

Κόσμος