Ελλάδα

Προβληματισμός για τη συγκομιδή της ελιάς

08.11.2020 | 08:48

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο γενικός γραμματέας εμπορίου, Πάνος Σταμπουλίδης και ο προέδρος αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας, Γιώργος Κόκκινος, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η μετακίνηση των εργατών γης κατά την περίοδο του Lockdown, περίοδο συγκομιδής της ελιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, το αίτημα των ιδιοκτητών και εργατών γης είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία πρόσκλησης εργατών γης όταν είναι αλλοδαποί.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις των παραγωγών με την προϋπόθεση ότι αποδεικνύουν ότι οδηγούνται στην εργασία τους.

Αναφορικά με τους εργάτες, αν υπάρχει νόμιμη σχέση μεταξύ αυτών και των παραγωγών, τότε ο εργάτης μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα επιδεικνύοντας το sms και τη βεβαίωση εργασίας του.

Σχετικά με τους αλλοδαπούς, είπε ότι η διαδικασία δεν καθυστερεί μόνο από τις ελληνικές αρχές αλλά και από τις χώρες του εξωτερικού. Επεσήμανε μάλιστα, ότι έχει γίνει ρύθμιση για να επισπευσθεί η διαδικασία.

Ο κ. Σταμπουλίδης μίλησε επίσης για την αιτιολογία μετακίνησης πολιτών σε διάφορες περιστάσεις όπως η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, η οποία θα γίνεται με την επίδειξη του εισιτηρίου, ενώ μίλησε και για την επάρκεια των προϊόντων υγιεινή, αλλά και για τις τιμές αυτών.

«Υπάρχει απόλυτη επάρκεια, δε χρειάζεται λόγος ανησυχίας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 08/11/2020

Ελλάδα