Υγεία

Εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα – Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας

08.11.2020 | 13:20 Eνσωμάτωση

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί το σαρωτικό πέρασμα του δευτέρου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας. Τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ανησυχούν τους ειδικούς που εκτιμούν ότι μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα τελευταία μέτρα, η αύξηση θα είναι εκρηκτική.

Εκτός ελέγχου βαίνει πλέον η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα. Χιλιάδες κρούσματα καθημερινά οδηγούν σε «έμφραγμα» τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να ξεπερνά το «φράγμα» των 2.000, το Σάββατο, καθώς έγιναν 344 νέες εισαγωγές ασθενών. Οι 242 από αυτούς, νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ. Σοκ προκαλεί ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό, που έφτασαν τους 34 σε μόλις ένα 24ωρο.

Χθες, επιβεβαιώθηκαν 2.556 νέα περιστατικά μολύνσεων στη χώρα. Μετά από πολλές ημέρες η Αττική ξαναπήρε τη σκυτάλη της αρνητικής πρωτιάς, με 637 κρούσματα, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη – που σήμερα κλείνει μία εβδομάδα εφαρμογής αυστηρών μέτρων, στη δεύτερη θέση με 560 κρούσματα.

Προϋπόθεση για την άρση της καραντίνας είναι τα κρούσματα να πέσουν σε τριψήφιο αριθμό. Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν, ενώ η μάσκα θα μας συνοδεύει μέχρι και την άνοιξη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2020