Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Τα μηνύματα της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του

08.11.2020 | 13:13 Eνσωμάτωση

Συγχαρητήρια στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη θερμά τον Μπάντεν αλλά και την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και ευχήθηκε στενή συνεργασία των δύο χωρών απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

«Η επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι το πρώτο βήμα», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Τα συγχαρητήριά του έστειλε στον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι υπό την προεδρία η σχέση των χωρών μας θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η εμπειρία και η υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν θα είναι κρίσιμη στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.

«Η χωρίς προηγούμενο συμμετοχή στις εκλογές απέδειξε πως η Δημοκρατία θα ανθεί εκεί όπου ο λαός είναι αποφασισμένος να συμμετέχει και να ψηφίζει για το μέλλον του», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν και Χάρις έστειλε και η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας ότι «Κάθε ψήφος υπέρ σου είναι φωνή ελπίδας απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, για κοινωνική ειρήνη, δημοκρατία, πρόοδο».

Ευτυχώς νίκησε ο Τζο Μπάιντεν, σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι ο τραμπισμός θα συνεχίσει να ενισχύεται.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2020