Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ,

08.11.2020 | 06:00 Eνσωμάτωση

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε επισήμως την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεσμευόμενος ότι ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικάνους. 

«Αύριο θα έρθει μια καλύτερη μέρα» είπε ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει αντί να χωρίζει» είπε καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες οπαδούς του που είχαν μαζευτεί στην drive in ομιλία του.

«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Γουίλιγκτον στο Ντέλαγουερ, ώρες μετά αφότου μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν νικητή των εκλογών και αναφέρθηκε στο ρεκόρ που σημείωσε με πάνω από 74 εκατομμύρια ψήφους.

«Δεν θα βλέπω μπλε και κόκκινες πολιτείες, αλλά ενωμένες πολιτείες» υπογράμμισε. «Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων σας».

Από την πλευρά της, η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα αντιπρόεδρος, ξεκίνησε την ομιλία της για τη νίκη, αναφερόμενη στον εκλιπόντα ηγέτη πολιτικών δικαιωμάτων του Κογκρέσο, Τζον Λιούις, ο οποίος είπε: «Η δημοκρατία δεν είναι κατάσταση, δεν είναι πράξη. Η προστασία της δημοκρατίας μας απαιτεί αγώνα, χρειάζεται θυσία».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 08/11/2020