Ελλάδα

Σε έλλειψη τα αντιγριπικά εμβόλια – Απροστάτευτες ευπαθείς ομάδες

06.11.2020 | 07:50 Eνσωμάτωση

Μεγάλες λίστες αναμονής στα φαρμακεία για το αντιγριπικό εμβόλιο

Καθημερινά στα φαρμακεία όλης της χώρας συμπολίτες μας που σπεύδουν να εμβολιαστούν για τη γρίπη, κυρίως λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό, σχηματίζουν ουρές έξω από τα φαρμακεία.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και αποδίδεται στην ανησυχία από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που με απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του η MEGA ιδιοκτήτρια φαρμακείου στον Άλιμο η λίστα των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιστούν καθημερινά μεγαλώνει, ενώ η ποσότητα που παραλαμβάνουν τα φαρμακεία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα εμβόλια δεν επαρκούν ούτε για τις ευπαθείς ομάδες».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/11/2020