Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας

06.11.2020 | 09:25 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου για την πορεία της πανδημίας και τη διαχείριση αυτής από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, το θέμα της πανδημίας είναι πολυπαραγοντικό. Η κυβέρνηση συνεκτίμησε και τις απώλειες στην οικονομία και γι’ αυτό προσπάθησε να κρατήσει ανοιχτή την αγορά όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι που τα κρούσματα σημείωσαν μεγάλη αύξηση.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο και δίνουμε μάχες καθημερινά, είμαστε σε εξελικτική πορεία», δήλωσε.

Αναφορικά με τις προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, υποστήριξε πως αυτές δεν είναι εκτός προγράμματος, αλλά επιταχύνονται, ενώ για τα ΜΜΜ είπε πως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διασπορά δεν προήλθε από τον συνωστισμό στα λεωφορεία και το μετρό.

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, υποστήριξε πως το θέμα ήταν να μη φτάσουμε να κλείσουμε ξανά, διότι το lockdown κοστίζει πολύ.

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τα εισοδήματα των ανθρώπων που βλέπουν τη ζωή τους να γκρεμίζεται», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα το χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της για να προετοιμάσει τις δομές υγείας και την κυκλοφορία στα ΜΜΜ.

«Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το lockdown, με ένα πιο λογικό άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «φταίει ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την επανεκκίνηση του τουρισμού».

Αναφορικά με τις στρατεύσεις, ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε πως θα υπάρξουν εξειδικεύσεις και μέριμνα στα μέτρα, ενώ η ενημέρωση είναι καθημερινή.

«Να είμαστε ψύχραιμοι και μετριοπαθείς, κλίνες υπάρχουν και ΜΕΘ. Ο πρωθυπουργός έδρασε πολύ νωρίτερα», κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/11/2020