Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς οδηγηθήκαμε στη λύση του γενικού lockdown

05.11.2020 | 00:51

Σε γενικό lockdown μπαίνει η χώρα, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα νέα μέτρα στην σκιά της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων.

Μιλώντας στο MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι το πρόβλημα της πανδημίας επανακάμπτει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

«Στη φάση αυτήν μπήκαμε στην κανονική εποχική περίοδο των κορωνοϊών».

Ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι μπήκαμε σε αυτήν την περίοδο με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κάτι που δημιούργησε με τη σειρά του εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, τόνισε ότι λαμβάνονται στη φάση που οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο στην εξέλιξή της, αφού σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Ήδη η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε ένα γενικό lockdown με σκοπό να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας.

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουμε περισσότερους θανάτους από επιπλοκές του Covid-19, ενώ αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα τότε οι γιατροί θα αναγκαστούν να επιλέξουν ποιους θα περιθάλπουν.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 05/11/2020

Ελλάδα