Ελλάδα

Καλογρίτσας: Ο Νίκος Παππάς μου έκανε υποδείξεις

05.11.2020 | 20:45 Eνσωμάτωση

Τις υποδείξεις του Νίκου Παππά και των συνεργατών του για το σκοτεινό παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες περιέγραψε ο Χρήστος Καλογρίτσας, καταθέτοντας για πρώτη φορά ο ίδιος στις δικαστικές αρχές.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός του έκανε υποδείξεις για να μπει μπροστά ώστε να στηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι που θα στήριζε το τότε Μέγαρο Μαξίμου.

Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε επί 2,5 ώρες στη πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο Χρήστος Καλογρίτσας για το ζοφερό παρασκήνιο που στήθηκε γύρω από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Παππάς μου έδινε υποδείξεις»

Ο άλλοτε «κόκκινος» εργολάβος επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά καταθέτοντας ο ίδιος στις δικαστικές αρχές, το περιεχόμενο της μήνυσης και του υπομνήματος της εταιρείας «Τοξότης», περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις υποδείξεις του Νίκου Παππά και των συνεργατών του, τους οποίους δεν ρωτήθηκε να κατονομάσει.

«Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: ‘Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο’».

«Θα φτιάξουμε εφημερίδα»

Ο επιχειρηματίας πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις και άρχισε να διεκπεραιώνει τις εντολές της τότε κυβέρνησης.

«Όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Παππάς μού είπε ότι αφού δεν θα κάνουμε κανάλι, θα φτιάξουμε μία εφημερίδα και καθ’ υπόδειξη του τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento».

Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον καταιγιστικές, με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή να θεωρείται μονόδρομος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2020