Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Η κοινωνική κατάσταση στη χώρα & ο ρόλος της Αμερικής στην παγκόσμια ισορροπία

05.11.2020 | 01:28

Σε θρίλερ δίχως τέλος μετατρέπονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν ήδη να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα και τον Ντόναλντ Τραμπ να το αμφισβητεί και να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τις εκλογές στις ΗΠΑ, μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ στην κοινωνία των ΗΠΑ ίσως να υποτιμήθηκε από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς πολλές είναι εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που ψάχνουν την ανατροπή.

«Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ πέτυχε να καβαλήσει αυτό το κύμα της αγανάκτησης και εμφανιζόμενος ως αντισυστημικός χάιδεψε τα αυτιά των απογοητευμένων».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός μια αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Οι ΗΠΑ από την ισχύ που έχουν μπορούν να λειτουργούν ως ένας σταθεροποιητικός παράγοντας σε έναν απρόβλεπτο κόσμο. Αν και οι ΗΠΑ μπουν σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα, αντιλαμβάνεστε ότι εκλείπει ένας από τους παράγοντες εκείνους που κρατούν το διεθνές σύστημα σε κάποια ισορροπία».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο κατά πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας θα συνεργαστεί αρμονικά με όποιον από τους δύο υποψηφίους καταφέρει τελικά να κάτσει στην καρέκλα του Λευκού Οίκου, με τον κ. Κατρούγκαλο να σημειώνει ότι θα πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι».

Οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν και στα κριτήρια με τα οποία οδηγήθηκαν οι Αμερικανοί στις κάλπες, αλλά και τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο νίκης των Δημοκρατικών.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 05/11/2020

Κόσμος