Υγεία

Αναστολή χειρουργείων: Γιατί αποφασίστηκε, τι λένε οι γιατροί

05.11.2020 | 08:37

Την απόφαση να ανασταλεί το 80%των προγραμματισμένων χειρουργείων πήρε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, φαίνεται πως αρκετοί γιατροί διαφωνούν με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος είναι ΩΡΛ χειρουργός στο «Αττικό» νοσοκομείο.

«Δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων. Από καμία ιατρική σκοπιά. Ανεξάρτητα αν τα ογκολογικά ή τα έκτακτα συνεχίζουν να μπαίνουν στα χειρουργεία. Υπάρχει μια τεράστια λίστα αναμονής» σημείωσε, καταγγέλλοντας παράλληλα ελλείψεις στο νοσοκομείο που εργάζεται.

«Λείπουν 70 υλικά που έχουμε παραγγείλει από τον Απρίλιο τα οποία είναι απαραίτητα για κάποια χειρουργεία» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο ότι «δεν μπορούμε τον 21ο αιώνα να μιλάμε για καλοήθης παθήσεις που ‘’μπορούν να περιμένουν’’».

«Τα χειρουργεία και πρέπει και μπορούν να γίνουν. Η μόνη λογική εξήγηση για την περικοπή των χειρουργείων είναι είτε γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ για την τοποθέτηση των ασθενών μετά είτε γιατί θέλουν να πάρουν το προσωπικό των χειρουργείων» υποστήριξε ο γιατρός.

«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Οι εξαγγελίες για ενίσχυση του συστήματος της δημόσιας Υγείας δεν είναι έτσι όπως τα έλεγε η κυβέρνηση. Για 8 μήνες η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να συναντήσει την ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας» υπογράμμισε ο κ. Σιδέρης, προτείνοντας την επίταξη της ιδιωτικής Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 05/11/2020

Υγεία