Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παραληρηματικό κήρυγμα αρνητή ιερέα – «Θεία δίκη» ο σεισμός στη Σάμο

03.11.2020 | 17:23

Την ώρα που ο εφιάλτης του κορωνοϊού έχει θερίσει τις ζωές 1.200.000 ανθρώπων, ο πατέρας Αντώνιος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, σε ένα παραληρηματικό κήρυγμα, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «διαβολικό» και την πίστη «διωκόμενη» λόγω της πανδημίας.

«Φτάσαμε στην Ελλάδα η θρησκεία μας να είναι διωκόμενη και μη μου πείτε τώρα για τον κορωνοϊό, γιατί δεν είναι κορωνοϊός είναι διαβολικός, να μην αφήνει τον επιτάφιο, να βγει να μην αφήνει τις καμπάνες να χτυπήσουν, τι σόι ιός είναι αυτός;».

Νέα θεωρία συνωμοσίας

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αντώνιος επικαλέστηκε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και fake news δίνοντας μάλιστα πεδίο ακόμα και στο αφήγημα πως συγγενείς ατόμων που έχασαν την ζωή τους, πληρώνονται για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

«Έχουμε πολλά περιστατικά ανθρώπων φτάνουν στα αυτιά μας, που λένε ότι δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν τους συγγενείς τους ότι πέθαναν από κορωνοϊό για να αυξηθεί ο αριθμός να αυξηθούν τα νούμερα».

«Θεία δίκη ο σεισμός»

Κι όμως, ο ιερέας της Θεσσαλονίκης δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Άφησε να εννοηθεί πως ο πρόσφατος φονικός σεισμός στη Σάμο, που έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά 15 και 17 ετών, ήταν κάτι σαν θεϊκή τιμωρία ή παρέμβαση.

«Πιστεύω ότι ο θεός μπορεί με μια παρέμβαση δική του θεϊκή και είδατε τώρα τι έγινε με τους σεισμούς, ε άμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του εικοσάλεπτου παραληρήματός του τάσσεται κατά των προστατευτικών μασκών, των μοριακών τεστ για τον κορωνοϊό και φυσικά κατά του εμβολίου.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε την άποψή του, ενώ δήλωσε ότι μιλάει με στοιχεία, αφού άνθρωποι του έχουν εκμυστηρευτεί στην εξομολόγηση τι πραγματικά συμβαίνει με τον ιό.

«Δε λέω ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός».

Ο ιερέας αναφέρθηκε και στην ψυχολογία των ανθρώπων, σημειώνοντας: «έλαβε κανείς υπόψιν του την ψυχολογία των ανθρώπων, η οποία όταν είναι πεσμένη ρίχνει το ανοσοποιητικό και τους κάνει πιο ευάλωτους σε όλες τις ασθένειες;»

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/11/2020

Ελλάδα