Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εκτίμηση για έως και 55.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

03.11.2020 | 17:05

Αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής εντοπίστηκε την Κυριακή σύμφωνα με τον κ. Νίκο Θωμαϊδη, Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, με τα ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο να υπολογίζονται σε 55.000.

Το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά αναφέρει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαίδης. Η μεταβολή στις μετρήσεις από μέρα σε ημέρα και κυρίως από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι τα στοιχεία που λαμβάνονται πιο πολύ υπόψιν για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

«Από τις 20 Οκτώβρη έχουμε μια συνεχή αύξηση. Είδαμε μια αύξηση την Κυριακή, τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της σημερινής ανάλυσης. Αν δούμε και σήμερα αύξηση αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική», ανέφερε.

Έκανε λόγο για αύξηση 20-25% σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις ημέρες. «Αυτό που αναμένουμε είναι αυτή η πορεία να μην αναστραφεί άμεσα, γιατί η ανάπτυξη των φορέων και η απόθεση ιικού φορτίου στα λύματα, προηγείται των τεστ του ΕΟΔΥ».

Τα ενεργά κρούσματα στην Αττική σύμφωνα με τον κ. Θωμαϊδης την Κυριακή υπολογίστηκαν σε περίπου 55.000, με ένα εύρος 50-60.000

«Είναι ένα νούμερο φυσιολογικό με βάση την συμπεριφορά μας, είναι ένα νούμερο κοντά στην πραγματικότητα», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας πως «τΤο νούμερο του επιπολασμού δεν είναι αυτό που θα οδηγήσει το Λεκανοπέδιο σε lockdown. Το νούμερο των διασωληνωμένων είναι αυτό που θα σημάνει συναγερμό».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 03/11/2020

Ελλάδα