Οικονομία

Σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα: Τι αναμένεται να ανακοινώσει

31.10.2020 | 08:22

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο καθηγητής οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Μελάς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος, για το διάγγελμα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, τα μέτρα στήριξης, αλλά και για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μελά, τα πράγματα είναι απλά και όχι δύσκολα. Ο εξωτερικός εχθρός είναι η πανδημία, τόνισε και υποστήριξε ότι χρειάζονται μέτρα για τον περιορισμό. Σημείωσε πως αυτά έρχονται με καθυστέρηση και πως κάποια θα έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Συνέχισε λέγοντας πως παράλληλα με τα μέτρα, πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να συνεχιστεί η στήριξη των πληττόμενων κάδων από την κυβέρνηση και να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω η οικονομία.

Από την πλευρά του ο κ. Καββαθάς υποστήριξε πως η έννοια του Lockdown είναι συνυφασμένη με την εστίαση. Εξήγησε πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι εναντίον του συγκεκριμένου κλάδου και είναι σαν να λένε πως η εστίαση έφερε τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Είπε πως έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου, καθώς είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε απώλειες επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.

Για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αντωνόπουλος υποστήριξε πως μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν. Υπάρχουν δύο τρόπου για να τυπωθούν είτε μέσω taxis είτε με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ όσοι δε θέλουν να ανανεώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να παραδώσουν τις πινακίδες τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 31/10/2020

Οικονομία