Ελλάδα

Λέκκας σε MEGA για σεισμό στη Σάμο: Πιθανός ένας μετασεισμός των 6,2 Ρίχτερ – Όχι πανικός

30.10.2020 | 15:36 Eνσωμάτωση

Ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως η περίπτωση αυτός ο σεισμός να μην ήταν ο κύριος, αποτελεί μια ακραία περίπτωση, η προσοχή μας όμως θα πρέπει να στραφεί στους μετασεισμούς καθώς όπως υποστήριξε ένας μετασεισμός της τάξεως των 6 - 6,2 Ρίχτερ είναι πολύ πιθανός

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός και φόβος» τόνισε δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA για τον ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Σάμο αλλά πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, ήταν ένας επιφανειακός σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ προσθέτοντας δήλωσε πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι στη Σάμο.

Ο ίδιος συνέστησε στους κατοίκους της Σάμου να απομακρυνθούν από την περιοχή του λιμανιού του νησιού αλλά και να μην εισέρχονται σε κτήρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές ή βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως η περίπτωση αυτός ο σεισμός να μην ήταν ο κύριος, αποτελεί μια ακραία περίπτωση, η προσοχή μας όμως θα πρέπει να στραφεί στους μετασεισμούς καθώς όπως υποστήριξε ένας μετασεισμός της τάξεως των 6 – 6,2 Ρίχτερ είναι πολύ πιθανός.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 30/10/2020