Ελλάδα

Στο «κόκκινο» από αύριο Ιωάννινα και Σέρρες – «Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη και Λάρισα

28.10.2020 | 13:21 Eνσωμάτωση

Από τις 06:00 πρωί της Πέμπτης (29/10) εισέρχονται σε καθεστώς μίνι lockdown τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ενώ «καμπανάκι» χτυπάει για Θεσσαλονίκη και Λάρισα γεγονός που εντείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό της κυβέρνησης.

Παρά τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων της Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε στις δύο περιοχές και έτσι από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, Σέρρες και Ιωάννινα θα βρίσκονται στο επίπεδο 4, αυξημένου συναγερμού.

Χθες, ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως στις δύο περιφερειακές ενότητες θα ισχύουν τα μέτρα που ορίζονται για όσες περιοχές εντάσσονται στην κατηγορία 4, περιοχές δηλαδή που από το «πορτοκαλί» επίπεδο, ανέβηκαν στο «κόκκινο». Εκεί βρίσκονται ήδη Καστοριά και Κοζάνη.

Οι επόμενες 15 μέρες θα κρίνουν αν η χώρα θα περάσει σε ένα γενικό lockdown. Όλα τα μέτρα που ξεκίνησε να παίρνει η χώρα σταδιακά από το άνοιγμα των σχολείων, όχι μόνο δε φαίνεται να έχουν αποδώσουν τουλάχιστον στις μεγάλες περιοχές, αλλά δυστυχώς τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2020