Καιρός

Καιρός: Εθνική εορτή με βροχές και καταιγίδες

28.10.2020 | 06:35 Eνσωμάτωση

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, αναμένονται  ισχυρές βρoχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο νότιο ιόνιο , την
Πελοπόννησο, την Κρήτη, στη συνέχεια θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες αλλά και τμήματα της Θεσσαλίας. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν βορειοανατολικά, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο έντονες στη Βόρεια Ελλάδα.

Το απόγευμα και καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση, θα προσεγγίσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 22-24 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν σε βοριάδες . Στο Αιγαίο ενισχυμένοι νοτιάδες στα νοτιοδυτικά τμήματα μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος. Τις προμεσημβρινές περίπου ώρες θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν και σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, με κίνηση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά του νομού. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 15-20 βαθμούς, με ενισχυμένους νοτιάδες το μεσημέρι 6-8
μποφόρ και εξασθένησής τους με την πάροδο των βροχών.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά. Βροχές αναμένονται στη Χαλκιδική, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλλάσιες περιοχές. Η θερμοκρασία από 12-21 βαθμούς με βορειοανατολικό άνεμο 3-5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/10/2020