Αθλητικά

Φαϊζά Χαϊντέρ: Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε αμιγώς ανδρική ομάδα

28.10.2020 | 21:23

Ένα ακόμη ανδρικό κάστρο στο ποδόσφαιρο έπεσε και μάλιστα στη συντηρητική κοινωνία της Αιγύπτου. Η Φαϊζά Χαϊντέρ, που ήταν η αρχηγός της εθνικής ομάδας, είναι επίσημα η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρικό σύλλογο.

Οι γυναίκες είναι γεννημένες για τα δύσκολα…

Ακόμα και για να μαθαίνουν στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πως θα κοντρολάρουν την μπάλα

Η Φαϊζά Χαϊντέρ, έγινε η πρώτη γυναίκα-προπονήτρια ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Αίγυπτο, καταφέρνοντας αυτό, που πολλοί δεν πίστευαν.

«Αυτό άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου. Με τα αγόρια, υπάρχει κάποια κοροϊδία στην αρχή. Αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό είναι κάτι νέο και διαφορετικό, πείστηκαν.»

Η μεγάλη ποδοσφαιρική εμπειρία και ο δυναμικός χαρακτήρας της Χάιντερ, την έκαναν να είναι αναντικατάστατη για τους ποδοσφαιριστές της.

«Η coach Φαίζα έχει υπέροχο χαρακτήρα. Δεν βλέπουμε τη διαφορά μεταξύ ανδρών ή γυναικών προπονητών. Είναι πολύ πεπειραμένη και επωφελούμαστε από αυτήν.»

Τι γνώμη όμως έχει αράγε η μαμά της για αυτή της την επιλογή;

«Θα της έλεγα να μην πάει. Εκείνη θα διαφωνούσε. Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Την άφησα να πάει και προσευχήθηκα να είναι ο Θεός μαζί της.»

Η Φάιζα, υπήρξε αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Αιγύπτου τα τελευταία 10 χρόνια και είναι και η πρώτη πιστοποιημένη προπονήτρια απόν την Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 28/10/2020

Αθλητικά