Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πώς γιορτάζουν οι ομογενείς σε συνθήκες πανδημίας

28.10.2020 | 07:06 Eνσωμάτωση

Χωρίς εορτασμούς, παρελάσεις και εκδηλώσεις θα εορταστεί η φετινή 28η Οκτωβρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι μέρες αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι κάθε 28η Οκτωβρίου και κάθε 25η Μαρτίου, γιόρταζαν με την καρδιά τους αλλά και με λησμονιά, τις εθνικές εορτές του τόπου τους.

Κάτι, που φέτος, δεν θα γίνει.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τάκης Βαρτέλας, έλληνας ομογενής που μένει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, περιέγραψε πως βιώνει ο ελληνισμός της διασποράς τις εθνικές εορτές.

«Οι ομογενείς βρισκόμασταν σε σπίτια αυτές τις μέρες, γιορτάζαμε, στολίζαμε. Πλέον όμως τα καταστήματα κλείνουν 09:00 το βράδυ, φοράμε μάσκες παντού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Βαρτέλα, οι ομογενείς στόλισαν περισσότερο τα σπίτια τους αφού δεν μπορούσαν να γιορτάσουν διαφορετικά.

Ακόμα, όπως είπε, στις αμερικανικές αποκριές, που είναι σε τρεις μέρες, μεταξύ των κερασμάτων που έδινε στα παιδιά της γειτονιάς, ήταν μικρές σημαιούλες. Κάτι, που μοιάζει δύσκολο φέτος, λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι ομογενείς, όπως τόνισε ο κ. Βαρτέλας φτιάχνουν συνεχώς παραδοσιακά φαγητά.

«Δεν χρειάζεται να είναι εθνική εορτή. Φτιάχνουμε γεμιστά, ψητό στη σούβλα» σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/10/2020