Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα φέρνει η έκρηξη κρουσμάτων

25.10.2020 | 13:07

Αναπόφευκτη είναι η επιβολή και νέων περιοριστικών μέτρων το επόμενο διάστημα εφόσον οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά και να δείχνουν ότι η πανδημία δεν εκτονώνεται.

Νέο «άλμα» κατέγραψε χθες ο κορωνοϊός, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 508 στα 935.

Η Θεσσαλονίκη «βράζει» με 217 νέα κρούσματα, ακολουθώντας κατά πόδας την Αττική που παραμένει αρνητική πρωταθλήτρια με 288.

Ο κορωνοϊός σαρώνει στις Σέρρες, όπου χθες διαγνώστηκαν 53 νέα περιστατικά, ενώ ανησυχητική αύξηση της πανδημίας καταγράφεται στη Λάρισα, στα Γιάννενα και πολλά ακόμα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η έκρηξη των νέων διαγνώσεων έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Η έκρηξη της πανδημίας δοκιμάζει τις αντοχές και του συστήματος υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες καταγράφηκαν 110 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας οι νοσηλευόμενοι εκτινάχθηκαν στους 835.

Το περασμένο 24ωρο, 5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 91 έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/10/2020

Ελλάδα