Κόσμος

Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» στη Γαλλία – Πάνω από 45.000 νέα κρούσματα

25.10.2020 | 10:03

Η Ευρώπη είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει εκτοξευτεί στα 8.200.000 και τους θανάτους να αγγίζουν τις 258.000 από την αρχή της πανδημίας.

Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται στη ζώνη εξαιρετικά ανησυχητικής κατάστασης, εκτός από Ελλάδα, Κύπρο, Εσθονία και Φινλανδία όπου η κατάσταση είναι απλά ανησυχητική.

Στις Βρυξέλλες, τα κρούσματα, σύμφωνα με προβλέψεις, θα φτάσουν τις 20.000 την ημέρα με τον κόσμο να συμμορφώνεται στα αυστηρά μέτρα. Ολόκληρη η χώρα του Βελγίου βρίσκεται σε ισχυρό lockdown. Ωστόσο με απόφαση της κυβέρνησης δε θα γίνονται τεστ σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού, ενώ είχε καταργηθεί, εφαρμόζεται ξανά.

Στο Παρίσι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Για τις συνθήκες εκεί, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Παρισιού και περιχώρων, Σέτα Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι για να τελειώσει η πανδημία, πρέπει όλοι να μολυνθούν.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία παρουσιάζουν πληρότητα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο κόσμος έχει πειθαρχήσει στα νέα μέτρα και η κατάσταση είναι σχεδόν φυσιολογική παρόλο που οι άνθρωποι είναι μασκοφορεμένοι.

Ημερησίως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 45.000 στην πόλη του Παρισιού, ενώ ο αριθμός των θανάτων σε 138, αντιστοιχία που είναι πολύ μικρή, σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου. Το σημαντικό είναι να μετράμε αυτούς που γίνονται καλά και είναι πολύς αυτός ο κόσμος, υποστήριξε.

Μάλιστα, η ίδια νόσησε από κορωνοϊό σε ελαφριά μορφή και τον αντιμετώπισε μόνο με παρακεταμόλη.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 25/10/2020

Κόσμος