Πολιτική

Ηλεκτρονικό ραντεβού με το ΚΕΠ ανακοινώνει ο Ζαριφόπουλος

25.10.2020 | 09:29 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος για τη νέα εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο, το διαδραστικό χάρτη που δείχνει τις κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, πρόκειται για έναν χάρτη όπου αποτυπώνεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Η κάθε περιφερειακή ενότητα είναι χρωματισμένη ανάλογα με τον βαθμό που την έχει χαρακτηρίσει η Πολιτική Προστασία.

Στην εφαρμογή αυτή, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει τα συγκεκριμένα μέτρα που ισχύουν για κάθε περιοχή. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολίτων και η έγκυρη ενημέρωσή τους.

Μίλησε ακόμα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει και τις οποίες μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα gov.gr. Η πλατφόρμα εμπλουτίζεται συνεχώς σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ενώ οι διαθέσιμες υπηρεσίες έχουν ξεπεράσει τις 650.

Μία νέα υπηρεσία είναι το ηλεκτρονικό ραντεβού με υπάλληλο του ΚΕΠ, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και μία κάμερα.

Οι τηλεσυνεδρίες γενικώς είναι ένα εργαλείο ευρέως διαδεδομένο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πολίτης ταυτοποιείται με την ταυτότητά του στον υπάλληλο με τον οποίο συναλλάσσεται, ενώ παράλληλα τα προσωπικά του δεδομένα προστατεύονται.

Ο κ. Ζαριφόπουλος υποστήριξε πως όλα αυτά θα απλοποιηθούν στις αρχές του 2022, όταν και θα κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

Για τη χρήση του 13033 και τους κωδικούς ανάλογα με το λόγο που ο καθένα θέλει να βγει από το σπίτι του, είπε πως αν χρειαστεί θα αξιοποιηθεί, αλλά δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 25/10/2020