Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η υπόθεση του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού

23.10.2020 | 09:07 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι δικηγόροι Βασίλης Χειρδάρης και Γιάννης Μαρακάκης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα για τη φυγή του καταδικασθέντα πρώην βουλευτή Χρήστου Παππά και για τη υπόθεση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη όλοι πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αναστολή.

«Όταν μιλάμε για ηγετικά στελέχη ενός κινήματος για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, είναι αδιανόητο να διαφεύγει ο νούμερο 2 αυτής της οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά για τον Χρήστο Παππά.

Ο συλλογισμός του περί τεκμηρίου αθωότητας στο Εφετείο δεν στέκει, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε αυτό θα γίνει για να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Από την πλευρά του ο κ. Χειρδάρης τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου. Ο εκάστοτε κατηγορούμενος αναλαμβάνει την ευθύνη και η πολιτεία οφείλει να τον συλλάβει. Το ότι δεν έχει παραδοθεί δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και δεν μπορεί να τιμωρηθεί ξεχωριστά γι’ αυτό. Η αστυνομία έπρεπε να έχει φροντίσει ώστε να μη συμβεί ό,τι συνέβη.

Για το κ. Μαρακάκη, «η μνημειώδης εισαγγελική πρόταση έδωσε αέρα στα πανιά των κατηγορουμένων και η χθεσινή απόφαση για τις αναστολές ήρθε να κόψει οποιαδήποτε ελπίδα τους σε ό,τι αφορά την εξαργύρωση της εισαγγελικής πρότασης στο Εφετείο». «Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο να παίζει με τη Διακιοσύνη», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση του Γιάννη Λαγού, υποστήριξε πως πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία από την Ευρώπη προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Για να συλληφθεί πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του, συμπλήρωσε ο κ. Χειρδάρης.

«Δεν τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, διατηρούν ακόμα το τεκμήριο της αθωότητας», κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/10/2020