Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αγωνία για τη Θεσσαλονίκη – «Στο τραπέζι» το lockdown

22.10.2020 | 09:56

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα εδώ. Μπορεί στην Καστοριά να έχουν κλείσει και να μην μπορούν να βγούνε, και αυτοβούλως ή επιβεβλημένα φοβόμαστε ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και εδώ. Σήμερα στις επτά το απόγευμα έρχεται εδώ ο κ. Χαρδαλιάς για μια σύσκεψη επειδή το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει. Βλέπουμε ότι αυτοί που νοσούν είναι κάτω από τριάντα και τρομάζουμε», είπε η κ. Πατουλίδου.

Αναφορικά με το τι έφταιξε και έχει εξελιχθεί έτσι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, η ίδια είπε ότι «Νομίζω ότι χαλαρώσαμε, νομίζαμε ότι τα καταφέραμε. Δεν χρειάζεται και πολύ. Ένας να είναι μολυσμένος έχει κολλήσει άλλους δέκα, και αυτοί άλλους 1000».

Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε lockdown στη Θεσσαλονίκη, η κ. Πατουλίδου είπε ότι «Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα αν δεν κατορθώσουμε να ανακόψουμε τη μετάδοση. Εμείς επίσημη δήλωση για το επίπεδο 3 δεν έχουμε ακόμη», ενώ σχολιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα σε νέες ηλικίες, η ίδια είπε ότι «Κανείς δεν μπορεί να επιβληθεί στους νέους γιατί θεωρούν ότι με το να μαζεύονται επαναστατούν. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν μια οικογένεια που αυτούς θα πρέπει να προστατεύσουν».

Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Αγγελική Λάρδα, πρόεδρος συλλόγου Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων στις εστίες, και την αγωνία των φοιτητών.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για διασπορά του ιού στις εστίες, έχουν εντοπιστεί κρούσματα και δεν υπήρξε άμεση μέριμνα για ενημέρωση των φοιτητών και τεστ. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Πρυτανεία και κυβέρνηση έχουν καθυστερήσει και βγαίνουν και λένε ότι πήραν όλα τα μέτρα άμεσα. Πέρασαν πέντε ημέρες για να γίνει μια απολύμανση και ακόμα δεν έχουν γίνει τα υπόλοιπα. Ούτε έγινε έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες», είπε η κ. Λάρδα.

«Χρειάζεται μια προσοχή να μην καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Όταν βγαίνουν άνθρωποι της εστίασης που πλήττονται, δεν μπορούμε να τους λέμε ότι φταίνε και ότι αποκρύπτουν αυτούς που παρανομούν. Τους αδικούμε. Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές. Δεν είναι σωστό να αναλαμβάνει άλλος την ευθύνη αλλουνού. Το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του, και αν δεν την κάνει είναι σημαντικό πρόβλημα», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Πουλακίδας, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Αυγή».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 22/10/2020

Ελλάδα