Ελλάδα

Κορωνοϊός: Rapid test στο μετρό του Συντάγματος – «Συναγερμός» στο ΑΧΕΠΑ από 10 κρούσματα στο προσωπικό

20.10.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Αρκετός είναι ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο μετρό του Συντάγματος προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test για τον κορωνοϊό.

Μέχρι το μεσημέρι, περισσότερα από 2000 άτομα έφτασαν στο σημείο και έκαναν το τεστ, ενώ είχαν εντοπιστεί και 20 κρούσματα. Στο μετρό του Συντάγματος έχουν στηθεί 13 εξεταστήρια και ο κόσμος μπορεί να εξεταστεί δωρεάν.

Σε περίπτωση που το τεστ βγήκε θετικό, οι πολίτες δεν λαμβάνουν sms όπως γίνεται με τα αρνητικά, αλλά δέχονται τηλεφωνική κλήση και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου καθημερινά η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται πιο δύσκολη, σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες μέχρι σήμερα πάνω από 10 κρούσματα κορωνοϊού στο διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Λόγω του αυξημένου αριθμού των θετικών κρουσμάτων και υπό το φόβο της διασποράς του ιού, αναμένεται να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2020