Πολιτική

Τα εθνικά θέματα και την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζουν ο Κ. Σκρέκας και ο Δ. Βίτσας

19.10.2020 | 10:06

Την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Τα εθνικά θέματα και την αύξηση στρατιωτική θητεία σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Ενώ χρειάζεται η μέγιστη δυνατή εθνική ενότητα, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί κι όλας, ενώ χρειάζεται να επιμείνουμε στην ύπαρξη κυρώσεων, παρακολουθούμε τον Ερντογάν ως μια αναθεωρητική δύναμη να ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Εμείς δεν πιέζουμε. Περιμένουμε από την Αμερική, τη Γερμανία και τον Μακρόν που είναι κοντά μας».

Όσον αφορά την στρατιωτική θητεία ο κ. Βίτσας τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο ειδικά όταν θα έχουμε αύξηση επαγγελματιών οπλιτών. αυτό που χρειάζεται ο στρατός ξηράς είναι εξειδίκευση και αύξηση των ανθρώπων που βρίσκονται στα σύνορα και στα νησιά.

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Πρέπει να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμος ο στρατός μας για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θεωρώ ότι ο αρμόδιος υπουργός θα κάνει ακριβώς ότι είναι απαραίτητο για να πετύχει αυτό το στόχο. Αν κρίνεται απαραίτητο ότι χρειάζεται να αυξηθεί και η θητεία φυσικά και να αυξηθεί. Εμείς θητεύσαμε διπλάσιους μήνες από τα σημερινά παιδιά και δεν πάθαμε κάτι. Η πατρίδα χρειάζεται κάποιες θυσίες και πρέπει να τις κάνουμε» τόνισε ο υφυπουργός.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών της Θεσσαλίας ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι στόχος είναι τέλος Οκτωβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου η κυβέρνηση να δώσει μια πρώτη προκαταβολή στους αγρότες που έχουν καταστραφεί οι καλλιέργιες τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 19/10/2020

Πολιτική