Ελλάδα

Αυτοψία MEGA: Χαράματα στην κρεαταγορά του Ρέντη

19.10.2020 | 06:18 Eνσωμάτωση

Στην κρεαταγορά του Ρέντη, όπου η ζωή ξεκινάει από νωρίς, βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA τα ξημερώματα της Δευτέρας για να συνομιλήσει με τον Πολύβιο Καπέτη, πρόεδρο χονδρεμπόρων κρεαταγοράς και έμπορο κρεάτωνς.

Τις Δευτέρες, η βάρδια ξεκινάει από τις 8-9 η ώρα το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου οι κρεατέμποροι για να τροφοδοτήσουν τα μαγαζιά της Αθήνας αλλά και εκτός Αττικής, με κρέατα.

«Ξεκινάμε τις παραλαβές από την Κυριακή το απόγευμα και μέχρι Δευτέρα πρωί τελειώνουμε τις διανομές μας. Τις υπόλοιπες ημέρες ξεκινάμε στις 3 τα ξημερώματα», ανέφερε ο κ. Καπέτης.

«Με τον κορωνοϊό έχουμε δει διαφορά, γιατί η εστίαση έχει πέσει. Ταυτόχρονα η λιανική τροφίμων έχει ανέβει λίγο, και κάπως τα πράγματα για εμάς είναι ανεκτά, αν και σε πεσμένο επίπεδο», συνέχισε ο ίδιος.

«Η ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί για αυτό κάνουμε και εισαγωγές από ευρωπαϊκές χώρες. Λειτουργεί συμπληρωματικά και το εισαγόμενο κρέας όταν τελειώνει η ελληνική παραγωγή», σημείωσε ο κ. Καπέτης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα μέτρα κατά την εξάπλωση της πανδημίας ο ίδιος τόνισε ότι «Έχουμε πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κτηνίατροι που ελέγχουν συνέχεια τις εγκαταστάσεις μας. Τηρούνται όλα αυστηρά. Έχουμε συγκεκριμένη ένδυση για να μπούμε στις εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/10/2020