Κόσμος

Τη συνεργάτιδά του που τον κόλλησε κορωνοϊό κάλεσε στη σκηνή ο Ντόναλντ Τραμπ

17.10.2020 | 09:20

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις προεκλογικές εμφανίσεις του εντείνοντας τις επιθέσεις εναντίον του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι εάν χάσει, μπορεί και να εγκαταλείψει τη χώρα. Στην Φλόριντα αιφνιδίασε τους οπαδούς του καλώντας στη σκηνή την στενή συνεργάτιδα του Χόουπ Χικς που είχε ανακοινωθεί ως θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν προσβληθεί ο ίδιος ο Τραμπ.

Την συνεργάτιδα του Χόουπ Χικς, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ότι έχει προσβληθεί και ο ίδιος, παρουσίασε στην χθεσινή προεκλογική του συγκέντρωση στη Φλόριντα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στους οπαδούς του ο Τραμπ είπε ότι θέλει να φέρει αισιοδοξία και ελπίδα στις Ηνωμένες Πολιτείων και κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα της Χόουπ Χικς, που σημαίνει ελπίδα, την κάλεσε να βγει κοντά του στη σκηνή. Παρότρυνε μάλιστα τους υποστηρικτές του να φωνάζουν μαζί του «Θέλουμε την Χόουπ». Τραμπ και Χόουπ δεν φορούσαν μάσκες. Κάποιοι λίγοι οπαδοί του φορούσαν.

Αργότερα, στην Τζώρτζια, ο Τραμπ επιτέθηκε και πάλι στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν λέγοντας μάλιστα ότι εάν χάσει, ίσως χρειαστεί να φύγει από τις ΗΠΑ. Μπορούμε να ακούσουμε τι ακριβώς είπε.

Ο κορωνοϊός άλλαξε το Ροβανιέμι

Αγνώριστο έχει κάνει το χωριό του Άη Βασίλη στη Λαπωνία της Φινλανδίας η κρίση του κορωνοϊού.

Φέτος είναι πολλοί λίγοι οι τουρίστες που συνήθως πλημμυρίζουν το Ροβανιέμι κάθε χρόνο. Με τον Άη Βασίλης να μιλά στα παιδιά πίσω από πλέξιγκλας, και τα ξωτικά να φορούν μάσκες και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική.

Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι η πτώση των κρατήσεων κυμαίνεται μεταξύ 50 – 80 % και αυτό προκαλεί πρόβλημα στην οικονομία ολόκληρης της περιοχής. Μάλιστα λένε ότι εάν η φινλανδική κυβέρνηση δεν χαλαρώσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει για να συγκρατήσει την εξάπλωση της πανδημίας, τα Χριστούγεννα ίσως και να χαθούν για αυτούς.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 17/10/2020

Κόσμος