Πολιτική

Πολιτική κόντρα για τα ελληνοτουρκικά

17.10.2020 | 10:06

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτή ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Ελλάδα πήγε με συγκεκριμένους στόχους στη Σύνοδο Κορυφής, τους οποίους εν μέρει τους πέτυχε.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου το θέμα της νέας τουρκικής προκλητικότητας και να υπάρξει στο κείμενο των συμπερασμάτων ξεκάθαρη καταδίκη με ταυτόχρονη επαναεπιβεβαίωση των συμπερασμάτων της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής. Παράλληλα, οι κυρώσεις εξακολουθούν να μένουν στο τραπέζι τω συζητήσεων.

Επιπλέον, υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε και το αίτημα της πώλησης του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από χώρες της ΕΕ.

Η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας, είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. «Η επικοινωνία και η ονειροχώρα που έχουν δημιουργήσει έχει αντίκτυπο και στα εθνικά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «κινδυνεύουμε με τη λογική της αδράνειας να μείνουμε μόνοι».

«Δεν είναι ωφέλιμο για τη χώρα να γίνονται επιφανειακές αναλύσεις» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου. Αυτό που χρειάζεται, είναι η αξιοποίηση των διπλωματικών και επιχειρησιακών μέσων για να σταματήσει η επιθετικότητα της Τουρκίας, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου έριξε πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ένα κρίσιμο δικαίωμα της χώρας εργαλειοποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει το πολιτικό αδιέξοδο ακόμα και στα εθνικά θέματα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της πόσο ανεύθυνης προσέγγισης έχουν σε αυτά τα ζητήματα.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 17/10/2020

Πολιτική