Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Κόντρα Πιπιλή – Ηλιόπουλου για την εγκληματική οργάνωση

14.10.2020 | 10:44 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για το νέο Πτωχευτικό δίκαιο και για το θέμα της Χρυσής Αυγής, είχαν η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολιάζοντας το νέο Πτωχευτικό δίκαιο, υποστήριξε ότι «παραπλανητικά λέγεται δεύτερη ευκαιρία το νέο Πτωχευτικός δίκαιο. Δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες. Αντιθέτως, ρευστοποιεί το σύνολο της περιουσία του, χάνει τα πάντα, πληρώνει νοίκι για 12 χρόνια, και αυτά δεν μετρούν στη δυνατότητα που έχει μετά να αγοράσει το σπίτι».

«Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε πει ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι γίνονται πλειστηριασμοί» πρόσθεσε, λέγοντας πώς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόντουσαν πλειστηριασμοί «πρώτης, λαϊκής κατοικίας».

Χρυσή Αυγή

«Από την πρώτη εκφώνηση του ‘’ένοχοι’’ ικανοποιήθηκε συνολικά το εθνικό αίσθημα και σημειώθηκε η νίκη της δημοκρατίας και η ανύψωση της δικαιοσύνης στο βάθρο. Ταλαιπωρήθηκε πολύ δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια, έχασε πολύ από την αξιοπιστία της» σχολίασε η κ. Πιπιλή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αριστερά πως θεωρεί ότι έχει «ιδιοκτησία» της θέματα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ χαρακτήρισε «κατάπτυστο και φασιστιτικής γκεμπελικής εμπνεύσεως» το πρωτοσέλιδο της Αυγής, το οποίο υποστήριζε ότι Μητσοτάκης και Σαμάρας, ευνόησαν την Χρυσή Αυγή.

«Ο Σαμαράς την έχωσε φυλακή την Χρυσή Αυγή. Σας πονάει, σας πονάει» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε ως «τεράστια νίκη της δημοκρατίας που υπήρξε καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης».

Ωστόσο, υποστήριξε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τον κοινωνικό χρυσαυγιτισμό», καταγγέλλοντας όσους διέδωσαν ότι η Μάγδα Φύσσα θα πάρει αποζημίωση.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στις κινητοποιήσεις εναντίων των Πρεσπών και όχι στους αγανακτισμένους.

«Η ΝΔ δεν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, «ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, θα μείνει περισσότερο στην φυλακή απ’ ότι με τον παλιό».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/10/2020